Ο Καφές Έρχεται… Η Νύστα Φεύγει!

ee52cfb9eb72c0072cd95c0409668e9f

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τον καφέ… για να μην πω τον λατρεύουμε… για να μην πω πως χωρίς αυτόν η ζωή μας θα ήταν τελείως διαφορετική! Μια ζωή… νυσταγμένη, γεμάτη χασμουρητά, αργοπορημένα ραντεβού και πάντα κάπου –γραφείο, λεωφορείο, σινεμά- να κοιμόμαστε για τα καλά!

Η καθημερινότητά μας θα ήταν ανυπόφορη! Θα σερνόμασταν, σαν την ωραία… νυσταγμένη ένα πράμα και οι δουλειές μας θα πήγαιναν πίσω… πολύ πίσω… Τα σέβη μου, λοιπόν, σ’ αυτόν που ανακάλυψε το ρόφημα του καφέ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ αυτόν που βοήθησε την ενέργεια και τη δημιουργικότητά μας να γίνουν δυνατές, εκρηκτικές και πάντα πρόθυμες να ξυπνήσουν και να μεγαλουργήσουν… απλά πίνοντας ένα φλιτζάνι αρωματικού καφέ, έναν espresso, ένα latte, ένα φραπεδάκι, έναν ελληνικό ή τούρκικο, βρε αδελφέ…

Κι όπως έχει γράψει ο Ονορέ Ντε Μπαλζάκ, κατενθουσιασμένος φαντάζομαι, στο Treatise on Modern Stimulants (Διατριβή με θέμα τα Μοντέρνα Διεγερτικά): «Ο καφές πέφτει στο στομάχι σου και αμέσως παρατηρείται μία γενική αναστάτωση. Οι ιδέες αρχίζουν να κυκλοφορούν όπως τα Τάγματα του Μεγάλου Στρατού στο πεδίο της μάχης εν καιρώ πολέμου. Οι αναμνήσεις έρχονται καλπάζοντας, με έμβλημά τους τον άνεμο».

Καλώς ήρθες, καφέ!!

 

0 Comments
Previous Post
florian-1
Next Post
tea-2