Κέικ Καφέ!

camp-coffee-cake

Ξέρω πως όλοι αγαπάμε τα κέικ! Πού το ξέρω; Μου το είπε ένα πουλάκι, καλέ! Ποιο πουλάκι;; Ο Ζαχαρίας, το πουλάκι ζαχαροπλάστης! Και τώρα που σας το είπα, πίσω στο θέμα μας…

Ξεκινάω τα γλυκά του καφέ με ένα φανταστικό Κέικ Καφέ!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φλιτζάνι ζεστό αρωματικό καφέ
    3 κουταλιές εσπρέσο σε σκόνη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι φουντουκιών
    2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
    2 ράβδους κρύο βούτυρο
    2 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    4 αυγά

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 176°C
  2. Βάζουμε μαζί το ζεστό αρωματικό καφέ και τον εσπρέσο σε σκόνη σ’ ένα φλιτζάνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι φουντουκιών, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ.
  4. Χτυπάμε το βούτυρο σ’ ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει λείο. Βαθμιαία βάζουμε τη ζάχαρη και τη χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και τα χτυπάμε μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ελαφρύ στο χρώμα και την υφή. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τους κρόκους, έναν κάθε φορά.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε δύο δόσεις που εναλλάσσονται με τον κρύο καφέ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μετά από κάθε προσθήκη.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα ξεχωριστό μπολ με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύουμε περίπου το 1/4 των ασπραδιών στο μείγμα μας και στη συνέχεια ενσωματώνουμε απαλά τα υπόλοιπα ασπράδια. Χύνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και στρώνουμε το πάνω μέρος με τη σπάτουλα.
  7. Ψήνουμε μέχρι το πάνω μέρος του κέικ να επανέρχεται στη θέση του όταν το πιέζουμε ήπια με το δάχτυλό μας.

 

Καλοφάγωτο!

 

 

0 Comments
Previous Post
coffee_knows
Next Post
edf958fcdece9742624689426f3024e6